YENİKENT MAHALLESİ’NDE BÜYÜK ÇALIŞMA

Yenikent Mahallesi’nde büyük çalışma
Yazdır / Tarih: 2020-10-01

Yenikent Deresi ve Çevresinde Yoğun Çalışma Sürüyor

Yenikent Mahallesi’nde aynı anda 3 farklı ekip tarafından çalışma göz dolduruyor. Bir yanda Aydın Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçe İşleri, bir yandan Söke Belediyesi Park ve Bahçe İşleri ekipleri, diğer taraftan Söke Belediyesi Şantiye ekipleri aynı anda çalışma yapıyor.

Yenikent Deresi ve çevre düzenleme projesi kapsamında; 43 ve 103. Sokağın yenilenmesi ile başlayan ardından Yenikent Deresi çevresinin düzenlemesini de içine alan projede yepyeni görünüm göze çarpıyor. Derenin diğer yakasında bulunan 45. Sokak’ta da yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları yapılıyor.

“YEMYEŞİL BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR”

Aydınlatması, yürüyüş yolu, yol düzenlemesi ile büyük beğeni toplayan Fakülteler yolu olarak bilinen 43. Sokak’ta peyzaj çalışması Söke Belediyesi ekiplerince yapılırken; Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince de aynı alanda çimlendirme çalışması başlatıldı.

Yenikent Deresi’nin 43. Sokak yakasındaki alanı tesviye edilip, sulama ve elektrik altyapısının tamamlanmasının ardından bitkilendirme çalışması da tamamlandı. Bu alanın da çimlendirme çalışması hafta sonuna kadar tamamlanacak. Derenin diğer yakasında ise yol yapım çalışmasının yanında yeni düzenleme ile aydınlatma arttırılacak ve bu alanda da bitkilendirme çimlendirme yapılacak.

“BAŞKAN TUNCEL YAKINDAN TAKİP EDİYOR”

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; Yenikent Mahallesi’nde yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Birim amirlerinden yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Başkan Tuncel; çalışmaların tamamlanmasının ardından alanın Söke’nin en güzel noktalarından biri haline geleceğini söyledi.

“SÖKE’YE YAKIŞIR BİR HALE GELİYOR”

Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan çalışmaların Yenikent Mahallesi’nde geniş ve atıl alanı rekreasyon alanına dönüştüreceğini belirten Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; “Yenikent fakültelerin ve üniversite öğrencilerinin ağırlıklı olduğu bir mahalle. Başta Yenikent sakinleri, öğrencilerimiz olmak üzere tüm Söke Halkının rahat edeceği, dinlenebileceği yaşam alanı oluşturuyoruz. Çalışmalarımız planladığımız gibi gidiyor. Yenikent Deresi ve çevresi Sökemize yakışır hale geliyor” dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Dikici, Başkan Tuncel’e yapılan çalışmalar nedeniyle teşekkürlerini iletti.