SÖKE BELEDİYESİ’NDE HES KODU UYGULAMASI

Söke Belediyesi’nde HES Kodu Uygulaması
Yazdır / Tarih: 2020-10-01

Söke Belediyesi, koronavirüs (COVİD-19) ile mücadele kapsamında belediye hizmet binasına girişte Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulama sistemine geçti. (Uygulama 2 Ekim Cuma sabah itibariyle başlıyor)

Koronavirüs tedbirlerini hassas bir şekilde uygulamaya ve halkın sağlığı için çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Söke Belediyesi, hizmet binasına girişte HES kodu sorgulama sistemini uygulamaya başladı. Covid-19 riski taşıyıp taşımadığını gösteren bir kod olan HES koduna sahip olmayanlar Söke Belediyesi hizmet binasına giremeyecek. Vatandaşlar Söke Belediye binası önünde oluşturulan alanda mesafe kuralları gözetilerek bekletilecek. Burada bekleyen vatandaşlar sırayla içeri alınacak. Uzun süredir rutin uygulama haline gelen ateş ölçümü ve maske kontrolü sonrasında HES kodu sorgulanarak belediye binasına alınacak. HES kodu bulunmayan ve yapılan sorgulamada riskli olduğu belirlenen vatandaşlar belirlendiği takdirde sağlık kuruluşlarına yönlendirilecek.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; “Türkiye’de çeşitli alanlarda uygulanmaya başlanılan HES kodu uygulamasına geçtik. HES kodu zorunluluğu ve kullanımı hakkında vatandaşlarımızı bir yandan da sosyal medya üzerinden bilgilendirmeye de gayret ediyoruz. Vatandaşlarımızın HES koduna önem vermeleri, önceden almış olmaları işlemleri hızlandıracaktır. Bu zorlu günleri hep birlikte aşacağız” dedi.