SÖKE BELEDİYESİ BUĞDAY ÜRETİP, ELDE EDİLEN UNU VATANDAŞINA DAĞITACAK

Söke Belediyesi Buğday üretip, elde edilen unu vatandaşına dağıtacak
Yazdır / Tarih: 2020-11-20

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in söz verdiği tarımsal projeler de hayata geçmeye başlıyor. Üreten, yetiştiren ve halkıyla paylaşan bir belediye yapısına kavuşmak amacıyla başlatılan projede Söke Belediyesi kendi arazilerinde tarımsal üretim yapacak. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’in talimatıyla üretim yapılabilecek araziler belirlenirken, buğday üretimi için düğmeye basıldı bile. Söke Belediyesi ziraat mühendisleri ve personeli eliyle ekimi yapılan buğdaylar tarlada kendisini göstermeye başladı. 70 dönümlük alanda üretilen buğdaylar, daha sonra un haline getirilerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılacak.

İlk etapta 70 dönümlük bir alanda üretime başladıklarını belirten Başkan Tuncel: “COVID-19 süreciyle birlikte Söke Belediyesi olarak özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında daha fazla bulunmak, onlara destek olmak adına çalışmalarımızı artırmış bulunmaktayız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ücretsiz olarak gıda ihtiyaçlarının karşılanması için yeni bir projeye başladık. Artık tarlalarımızda ürün yetiştiriyoruz. “Sosyal Yardımlar İçin Üretim” başlığıyla “Tarım Projemizin” ilk ayağında eski çöplük alanının etrafında yer alan ve 70 dönümlük bir alana buğday ekimini gerçekleştirdik. Buradan elde edilecek buğdayı un haline getirerek ihtiyaç sahibi hemşerilerimize ücretsiz olarak dağıtacağız. Projemizin diğer ayakları için çalışmalarımız devam etmektedir. Buğday ekimi için yöremize uygun olan tohum çeşidi kullanılmış olup ekim işlemi kendi ziraat mühendisimiz ve personelimiz eliyle gerçekleştirilmiştir. Müdürlüklerimizin ortak çalışmasıyla “Tarım Projemiz” devam etmektedir.” dedi.