SÖKE BELEDİYESİ’NİN AFET MÜDAHALE EKİBİ EĞİTİME BAŞLADI

Söke Belediyesi’nin Afet Müdahale Ekibi Eğitime Başladı
Yazdır / Tarih: 2020-11-19

Başkan Levent Tuncel’in talimatıyla Söke Belediyesi, deprem başta olmak üzere afetlere karşı hazırlık çalışmalarını başlatmıştı. Bu kapsamda AFAD ile temaslara başlayan Söke Belediyesi ilk olarak acil durum üst kurulunu oluşturmasının ardından 16 kişiden oluşan ilk müdahale ekibini de kurmuştu.

Belediye personeli olan ancak deneyimli ve konuda eğitimli kişilerden seçilen ilk müdahale ekibi, bilgilerini güncellemek üzere eğitimlere başladı. Söke’ye gelen AFAD ekipleri tarafından verilen teorik eğitimlerin yanında afet acil müdahale aracı ve ekipmanlarının da tanıtımı yapıldı. Söke Belediye Meclis salonunda verilen eğitimde konu başlıklarını temel afet bilinci, kimyasal biyolojik radyoaktif farkındalık eğitimi, hafif tonajlı arama ve kurtarma eğitimi oluşturdu. Eğitimde AFAD’tan Ertuğrul Buğdayeken, Ergün Gülmez ve İsmail Ünal bilgiler verdi.

Ayrıca Söke’ye kazandırılacağı ifade edilen afet kurtarma konteynırı çalışmalarının da hızla devam ettiği belirtilirken; konteynırdan bulunması gereken malzemelerin teminine başlandığı belirtildi.