SÖKE BELEDİYESİ EKİPLERİ YAĞIŞ VE FIRTINANIN OLUMSUZ ETKİLEDİĞİ TÜM NOKTALARA MÜDAHALE ETTİ

Söke Belediyesi ekipleri yağış ve fırtınanın olumsuz etkilediği tüm noktalara müdahale etti
Yazdır / Tarih: 2021-01-27

Söke’de sabaha karşı saatlerinde etkili olmaya başlayan yoğun yağış ve fırtına kentte olumsuzluklara neden oldu. Gök gürültüsü ve yıldırımlar eşliğinde yağan sağanak yağış ile birlikte etkili olan fırtına şehrin bazı noktalarında ağaçları devirdi. Garnizon Komutanlığı’nın çevre duvarının bir kısmı yıkılırken, Yenidoğan Deresi’ne Söke Belediyesi erken müdahale etti.

DEVRİLEN AĞAÇLARA MÜDAHALE

Ağaçların devrilmesinden dolayı park halindeki bazı araçlar küçük çapta zarar gördü. Devrilen ağaçlara Söke Belediyesi Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü ekiplerince müdahale edilirken, devrilen ağaçlar nedeniyle kapanan yollar açıldı.

“GARNİZON ÇEVRE DUVARI YIKILDI”

Diğer taraftan Söke İlçe Garnizon Komutanlığı’nın Savuca Mahallesi sınırında bulunan çevre duvarının bir bölümünün de aşırı yağış nedeniyle yıkıldığı öğrenildi. Bu noktaya da Söke Belediyesi ekipleri müdahale etti. Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli de bölgeye giderek bilgi aldı. Yıkılan duvarın molozları Söke Belediyesi Şantiye ekipleri tarafından temizlenerek, bitişik sokak trafik ve vatandaşın kullanımına tekrar açıldı.

YENİDOĞAN DERESİNE ERKEN MÜDAHALE

Ayrıca son dönemde her yağışta taşmasıyla gündeme gelen Yenidoğan Deresi’nin taşmaması için Söke Belediyesi ekipleri erken müdahale etti. Yenidoğan’ın yüksek noktalarından gelerek kanal içinde biriken rüsubat ve moloz malzeme Söke Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Şantiye ekiplerinin çalışmasıyla alınmaya başlandı. Bu şekilde yağışla birlikte derenin taşması ve karayolunu olumsuz etkilemesinin önüne geçildi.

“EKİPLERİMİZ HER ZAMAN GÖREVE HAZIR”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılar sonrasında yağış ve fırtınanın yaratabileceği olumsuz etkilere karşı ekiplerin hazır halde tutulduğunu belirten Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; “Gelen ihbarları değerlendirerek meydana gelen olumsuz durumlara müdahale edildi. Ekiplerimiz her an göreve hazır” dedi.