Söke de bu yılki hıdrellez kutlamalarıma roman müziğin prensi Kobra Murat fırtınası esti.

Söke bu yılki hıdrellez kutlamalarına adeta festival havasında yaşadı.. Kemalpaşa Mahallesinde Söke Çayı kenarında kutlanan hıdrellez şenlikleri bu geçmiş yıllara göre daha renkli ve coşkulu geçti.

Kemalpaşa  Mahallesinde tarihi Uzbek Konağı yanında mahalle gençlerin konseri ve halk oyunlarının gösterileri ile başlayan hıdrellez kutlamaları, Belediye Başkanı Süleyman Toyran’ın da aralarında yer aldığı protokolün kortej yürüyüşü ve gösteri grupların hıdrellez alanına girmeleri hareketlilik kazandı.

Madenciler Köprüsü bölgesinde oluşturulan hıdrellez alanına akın eden binlerce vatandaşlarımızdan kimi çay kenarında hayallerini diledi, kimi panayır havasında kurulan stantlarda alışveriş yaparken  çocuklarda kendileri için kurulan oyun parklarında doyasıya eğlendiler. Hıdrellez alanındaki anahtarla kısmet açma, mani çömleklerinden manilerini çekme, dilek  çemberlerinden atlama gibi hıdrellezin ruhuna  uygun çeşitli aktivitelerin büyük ilgi gördüğü şenlikte Söke  Belediye Bandosu, Grup Manifesto Konseri, Selçuk Roman Dans Grubu, Ateşbaz ve Sihirbazlık gösterileri, Felekşan Fırat İlkokulu, Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerin ardından akşam alanda hıdrellez  ateşi yakılarak üzerlerinden atlandı.

“Sökeli Hasret ve Kobra Murat Konserleri Büyük İlgi Gördü…”

İlçemizdeki hıdrellez kutlamalarının akşam konserlerinde Sökeli Hasret’in seslendirdiği roman havası şarkılarla çoşan Sökeliler ardından sahne alan roman müziğin güçlü sesi Kobra Murat ile roman havalarına doydular. Gençlerin yanı sıra yetişkinlerin de sık sık sahneye fırlayarak kurtlarını döktükleri konser büyük ilgi gördü…

Sahne performansları ile bu kez Söke’deki hayranlarını coşturan Sökeli Hasret’e Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş plaket verirken Sökeliler adına teşekkür etti. Roman sanatçı Kobra Murat’a plaket vererek teşekkür eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Sökelilerin hıdrellezlerini kutlayarak bolluk, bereketlik ve sağlık diledi.

Söke’deki hıdrelez şenlikleri ve konserleri Sökelilerin yanı sıra, Kuşadası, Didim ve çevreden çok sayıda izleyicinin gelmesi dikkat çekti.