SÖKE BELEDİYESİ’NİN LARVA MÜCADELESİ YOĞUNLAŞTI

Yazdır / Tarih: 2021-04-21

Söke Belediyesi tarafından başlatılan larva mücadelesi etkin şekilde sürüyor. Söke Belediyesi ekiplerince Şubat ayından bu yana başlayan mücadele çalışmalarında larva oluşumunu önlemek amacıyla özellikle metruk alanlar ve durgun su birikintilerinde ilaçlama çalışması yapıldı. Ekipler yaklaşan yaz ayları öncesinde özellikle sivrisinek oluşumunu önlemek amacıyla mazgallar, yağmur suyu kanalları, rögarlar ve durgun sularda ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

“VATANDAŞIN KATKISI DA ÇOK ÖNEMLİ”

Mücadelede sadece ilaçlama yetmiyor, gerçekleştirilen larva ve sivrisinek mücadelesinde vatandaşların katkısı da çok önemli. Sivrisinekler bahçe, balkon gibi açık havada bulunan saksılardaki su birikintilerinde; içinde su birikebilecek araç lastiklerinin içlerinde de çoğalabiliyor. Bu nedenle sineklerin üreyebilecekleri durgun su birikintilerinin kontrol altında tutulması için vatandaşların da tedbirler konusunda hassas davranmaları gerekiyor.

Vatandaşların ihbarı da çok önemli. Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; yoğun bölgelerin tespiti, bu alanlarda mücadele çalışması yapılabilmesi için vatandaşların 444 21 93 No’lu telefondan talep ve şikâyetlerini iletebilecekleri belirtildi.