SÖKE KURTULUŞ COŞKUSUNA HAZIRLANIYOR

Yazdır / Tarih: 2021-09-01

6 Eylül Söke’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 99. yıldönümü nedeniyle Söke Belediyesi tarafından etkinlikler gerçekleştirilecek. İki ayrı günde konserlerle renklenecek kurtuluş etkinlikleri kapsamında bir de Kemalpaşa Mahallesi’nde konuk evi açılışı yapılacak.

“THM ZİYAFETİ VAR”

Söke’de Kurtuluş günü kutlama etkinlikleri kapsamında 5 Eylül Pazar günü Söke’nin yakından tanıdığı iki Türk Halk Müziği Sanatçısı Yasemin Çandır ve Nebi Yaşar sahne alacak. Cumhuriyet Meydanında gerçekleşecek konser saat 20:30’da başlayacak. Konser öncesi Söke Belediyesi Şehir Bandosu dinleti sunacak.

“BİR TARİHİ YAPI DAHA CANLANIYOR”

6 Eylül pazartesi günü sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda resmi kutlama töreni gerçekleştirilecek. Törenin ardından saat 11:00’de Söke Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Kemalpaşa Mahallesi evlerinden biri “Konuk Evi” olarak hizmet vermek üzere açılışı yapılacak. Bu açılışla birlikte Kemalpaşa Mahallesi Gündoğdu Caddesi üzerinde bulunan tarihi yapı, Söke’ye resmen kazandırılmış olacak.

“MELEK MOSSO SAHNE ALACAK”

6 Eylül akşamında final konseri gerçekleşecek. Son dönemin çok sevilen ünlü sanatçısı Melek Mosso’nun sahne alacağı konser Novada Outlet Otopark alanında gerçekleşecek. Konser saat 21:00’de başlayacak.

“COVİD-19 TEDBİRLERİ UYGULANACAK”

Yayınlanan ve 6 Eylül pazartesi gününden itibaren yürürlüğe girecek genelge gereği alınan Covid-19 pandemi tedbirleri konserde uygulanacak. Konsere gelecek vatandaşlarda negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu aranacak. HES kodu kontrollerinin yapılacağı konser girişinde aşı şartı yada 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi aranacak. Kişi hastalığı geçirmemiş veya aşılı değil veya negatif PCR testi yok ise etkinliğe katılmasına müsaade edilmeyecek.