ATATÜRK’ÜN FOTOĞRAFÇISI ETHEM TEM, SÖKE'DEKİ SERGİDE YAD EDİLDİ

Yazdır / Tarih: 2021-09-06

Atatürk’ün Kocatepe’de çekilen tek karesinin fotoğrafçısı Ethem Tem adına düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler, Söke’deki etkinlikte anıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneğince adına üç yıldır fotoğraf yarışması düzenlenen Atatürk’ün  fotoğrafçısı  Ethem Tem adına düzenlenen yarışmada dereceye giren eserler, bugünlerde  kurtuluş coşkusu yaşayan Ege’nin il ve ilçelerinde sergileniyor.

Atatürkçü  Düşünce Derneği Afyonkarahisar  Şubesi’nce Söke  Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen sergi, Söke’de Belediye Meydanı’nda açıldı. Serginin açılışına Belediye Başkan Yardımcıları Veli Devrim Yerli, Mustafa  İberya Arıkan, Kültür Komisyonu Başkanı Saime Cantürk, Belediye Kültür Müdürü Hüseyin Batir, ADD Söke Şube Başkan Vekili Mevhibe Urun ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

ADD Afyonkarahisar Şube Başkanı Veli Cengiz, sergiyi gezenlere bilgi verirken, Atatürk’ün Büyük Taaruz’da  çekilen  elde kalan tek fotoğrafının önemine  dikkat çekti.

Sergide yer alan ve Anadolu’nun farklı yörelerini tanıtan fotoğraflar, büyük beğeni toplarken Söke  Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan, Afyon ADD Başkanı Veli  Cengiz ve şube  yöneticilerine teşekkür etti.