SÖKE’YE 3 BİN 700 M2 YENİ BİR YEŞİL ALAN DAHA KAZANDIRILIYOR

Yazdır / Tarih: 2021-09-21

2019 yılından buna yana Söke’ye yaklaşık 25 Bin metrekare yeni yeşil alan kazandıran Söke Belediyesi, yeni bir alanda daha yoğun çalışmalarını sürdürüyor. İlçenin Atatürk Caddesi ve Reis Mustafa Ersoy Sokak kesişiminde bulunan 3 Bin 700 metrekare alan, vatandaşın nefes alabileceği bir yer haline getiriliyor.

Tesviye çalışmalarının ardından peyzaj düzenlemesi tamamlanan alanda oturma ve yürüyüş alanları yaratıldı.  Aydınlatma direklerinin montajı tamamlanırken, sulama sistemi çalışmalarının ise son aşamasına gelindi. Diğer taraftan bir yandan da bitkilendirme çalışmasına geçildi. Kısa süre içinde çimlendirme çalışmasının da yapılacağı toplam 3 Bin 700 metrekarelik atıl alan, Söke’nin yeni yeşil alanı olarak kente kazandırılıyor. Yeni yeşil alan Söke-Milas Karayolu yanında H.F. Anadolu Lisesi yakınında dikkat çeken bir noktada bulunuyor.

Söke’de halkın rahat edebileceği, vatandaşlara ve kentte nefes aldıracak alanlar kazandırmayı hedeflediklerini belirten Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; “Sökemizi daha yeşil bir hale getirmek, kişi başı düşen yeşil alan miktarını arttırmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçede atıl alanları değerlendiriyor, Sökemize yakışır hale getiriyoruz” diye konuştu.