BELEDİYEMİZ TARIMSAL KALKINMA ZİRVESİ'NDE YERİNİ ALDI

Yazdır / Tarih: 2021-09-30

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen ‘CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’ başladı. Söke Belediyesi tarımsal ürün ve üretimlerin tanıtıldığı standı ile zirvedeki yerini aldı. Söke Belediyesi ve Sökeli Kadın Kooperatifi tarafından açılan stant oldukça ilgi görüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla açılışı yapılan ‘CHP’li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi’nde 160 belediye, 300 kooperatif yer alıyor. Söke Belediyesi ve Sökeli Kadın Kooperatifi tarafından açılan stant ilk günden ziyaretçilerin ilgisini çekmeye başladı.

Söke Belediyesi’nin kendi arazisinde ürettiği buğdaydan elde edilen un, yine bu undan kadın kooperatifi tarafından üretilen tarhana ve erişte, yine kadın kooperatifi tarafından üretilen incir pestili, kekik suyu, ev yapımı sabun gibi ürünlerin yer aldığı stantta; yine Söke’nin coğrafi işaretli ürünü tatlı maya, Söke’de üretilen zeytin ve zeytinyağı tanıtılıyor.