SÖKE BELEDİYESİ'NİN TOHUMLARI TOPRAKLA BULUŞTU; ''BEREKETİ PAYLAŞMAK İÇİN''

Yazdır / Tarih: 2021-11-22

Söke Belediyesi’nin tarımsal kalkınmayı desteklememin yanında Sosyal Belediyecilik projelerine örnek olan üretim projesinin bu yıl ki hazırlıkları başladı. Buğday tohumları bereketi paylaşmak üzere toprakla buluştu.

Geçtiğimiz yıl başlatılan proje kapsamında Söke Belediyesi’ne ait olan atıl durumdaki atıl araziler değerlendirilmiş, bu alanlarda ekimi yapılan buğday hasat edilmesinin ardından una dönüştürülerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarla buluşturulmuştu.

Söke Belediyesi ekiplerince bu yıl ekime hazırlanan 70 dönümlük tarlada, buğday tohumlar yeniden toprakla buluşturuldu.

Proje ile birlikte tarımsal üretimde örnek projeler ortaya koymanın yanında üretimi yapılan mahsulü halkla paylaşmanın mutluluğunu yaşamayı hedeflediklerini belirten Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; “Ülkemizin ekonomik refahı ancak üretimle olabilir. Biz de tarımsal kalkınmaya örnek oluşturmak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ev ekonomilerine katkıda bulunmak amacıyla üretim projesini gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıl ilk kez yaptığımız buğday hasadı sonrası 3 Bin aileye un ulaştırdık. Bu yıl da şartlar uygun olduğu takdirde güzel bir verim elde edeceğimizi umuyorum. Toprakla buluşan tohumlarımızın bereketli olmasını diliyorum” dedi

Videomuz için aşağıdaki linke tıklayınız...