SÖKE BELEDİYESİ’NDEN HERAKLEİA’YA KÜLTÜR GEZİSİ

Yazdır / Tarih: 2022-06-08

Kazı çalışmaların devam ettiği Herakleia’ya yapılan kültür gezisinde, çalışmalar hakkında kazı başkanı Zeliha Büyüközer bilgilendirdi.

Serçin Mahallesi Bafa Gölü ve Kapıkırı Bölgesi’nde kültür ve teknik araştırma çalışmaları kapsamında geçtiğimiz günlerde Söke’de Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda konferans veren Herakleia Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Zeliha Gider Büyüközer, Söke Belediyesi heyetini bu kez sahada bilgilendirdi.

Bölgemizin turizmine katkı sağlayacak olan kazı çalışmaları hakkında yerinde bilgi almak ve çalışmaları yerinde incelemek üzere düzenlenen kültür ve teknik geziye Belediye Kültür Komisyonu Başkanı Yasemin Gürsoy, Kültür Komisyonu Üyesi Saime Cantürk, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Batir ve ilgili daire müdürleri teknik personeller katıldı.

Söke’de Kaymakamlık, Söke Belediyesi, Söke Tarihi Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği ile Kent Konseyince Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda Nisan ayında düzenlenen konferansta Herekleia kazı çalışmaları hakkında sunum yapılmış ve oldukça ilgi utandırmıştı.  Geçtiğimiz günlerde İlçe Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’in yaptığı ziyaret sonrasında bu kez kazı alanını Söke Belediyesi ekibi gezdi.

Kazı başkanı Doç. Dr. Büyüközer Söke’nin bölge turizmine katkı yapacak olan kazı çalışmalarına göstermiş olduğu ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi.