SÖKE’DE BAŞIBOŞ KEÇİLERE BÜYÜK OPERASYON YAPILDI

Yazdır / Tarih: 2022-06-20

Söke ilçesinde özellikle Çeltikçi Mahallesi olmak üzere son dönemde birçok noktada sorun haline gelen başıboş gezen keçilere operasyon yapıldı. Vatandaşlardan gelen şikâyetlerin artması üzerine Söke Kaymakamlığı ve Söke Belediyesi konuya el attı.

Söke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı yaptıkları ortak operasyonla Çeltikçi Mahallesi ve Savuca Mahallesi ile Sanayi Sitesi’nde başıboş gezen keçileri topladı.

Bayındır Caddesi’nde başlayan keçi toplama operasyonu, Morkent civarı, huzur yapı çevresi, Savuca, Yavuz Selim Lisesi çevresi ve sanayi sitesinde yapıldı. Yapılan operasyonda yaklaşık 80 civarında keçi alınarak, daha önceden belirlenen alanda koruma altına alındı.

Benzer denetim ve operasyonların devam edeceği, kurallara uymayan ve şehir merkezinde mallarını başıboş bırakan hayvan sahiplerine yüksek miktarlarda cezai işlemin uygulanacağı ifade edildi.

Yapılan operasyonu balkon ve camlarından ilgi merakla izleyen vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını dile getirirlerken; uygulama ve yaptırımların kesintisiz devam etmesini istediler.

Söke Belediyesi Zabıta Müdürü İbrahim işlek; “Uzun yıllardır ilçemizin Çeltikçi, Kemalpaşa ve Savuca kesimlerinde halkımızın yoğun şekilde şikayet ettiği başıboş dolaşan keçiler ile ilgili Söke Belediyesi, Söke Kaymakamlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çiftçi Mallarını Koruma Başkanlığı ekipleri ile birlikte büyük bir operasyon yaptık. 70-80 civarında çeşitli büyüklükte keçi aldık ve tokata götürülecek. Gerekli cezai işlemler uygulanacak. Bu denetim ve operasyonlarımız devam edecek. Destek veren Kaymakamımız, İlçe Emniyet Müdürümüz, İlçe Tarım Müdürümüz ve Çiftçi Mallarını Koruma Başkanımız ile Belediye yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Bu sorunu kökten çözmek için gayretlerimiz devam edecek” dedi.