ARAMA
Söke Belediyesi

CUMHURİYETİN 100. YIL KUTLAMALARINDA SÖKE’DE FATMA TURGUT FIRTINASI ESTİ

Geri
CUMHURİYETİN 100. YIL KUTLAMALARINDA SÖKE’DE FATMA TURGUT FIRTINASI ESTİ
29 Ekim 2023

Söke’de Cumhuriyetin 100. yılı coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlayan Sökeliler Cumhuriyet Meydanı’nı tıka basa doldurdu. Söke Belediye Bandosu ile açılışı yapılan gecede sahneyi Yavuz Seçkin devralırken, neşeli tavırları ve sıcak sohbetiyle büyük beğeni topladı. Yaklaşık 30 dakika sahnede kalan Yavuz Seçkin, yaptığı taklitler binlerce Sökeliyi kahkahaya boğdu. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, ünlü komedyene teşekkür ederken, çiçek ve plaket takdim etti.

Duygu Meltem Yalçınkaya’nın sunuculuğunu üstlendiği gecede Sökeli sanatçı Fatma Turgut sevilen şarkılarını bu sefer hemşerileri için seslendirdi.

Başkan Arıkan konseri eşi ve çocuklarıyla birlikte izlerken konseri izleyenler arasında belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve ailesi de yer aldı.

Cumhuriyetin 100. yılında coşkulu kalabalığa hitaben konuşma yapan Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan: “ Cumhuriyet sadece bir yönetim biçimi midir? Bugün belki başka bir ülkede halkın belirli bir süre içinde seçtiği milletvekilleri eliyle kendi kendini yönetmesidir Cumhuriyet. Ama bizim için çok daha fazlasıdır Cumhuriyet. Ülkesi dört bir taraftan işgal edilmiş bir ulusun dünyaya meydan okumasıdır Cumhuriyet. Çanakkale’de Seyit Onbaşı’dır Cumhuriyet. Türk kadınıdır Cumhuriyet. Kadına ve çocuğa değer vermektir Cumhuriyet. Kız çocuklarının hayal kurması, sınıfta parmak kaldırmasıdır Cumhuriyet. Sanattır, resimdir, heykeldir, operadır Cumhuriyet. Üretmektir Cumhuriyet. Borç içinde kurulmuş yeni devletin Nazilli’de basma, Uşak’ta şeker, Kayseri’de açtığı uçak fabrikasıdır Cumhuriyet. Henüz on beş yaşındayken, PKK tarafından şehit edilen Eren Bülbül’dür Cumhuriyet. Aracında bombalı saldırı ile şehit edilen Uğur Mumcu’dur Cumhuriyet. Fazilettir, erdemdir, gururdur Cumhuriyet. Trablusgarp’ta, Kafkasya’da, Çanakkale’de, Balkanlarda, Afyon Kocatepe’de, İzmir’in dağlarında Mustafa Kemal’dir Cumhuriyet. Mustafa Kemal’in açtığı aydınlık yoldur Cumhuriyet. En büyük bayramımızın 100. yılı kutlu olsun.” dedi

Gecenin anısına sanatçı Fatma Turgut’a Atatürk portesi desenli halı hediye eden Başkan Arıkan, geceye katılan tüm Sökelilerin Cumhuriyet Bayramını kutlarken, iyi eğlenceler diledi.