ARAMA
Söke Belediyesi

HİBE PARKE TAŞLARI GELDİ, YOL HAMLESİ BAŞLIYOR.

Geri
HİBE PARKE TAŞLARI GELDİ, YOL HAMLESİ BAŞLIYOR.
10 Şubat 2026

Söke’ye hibe parke taşları geldi, Söke Belediyesi yol hamlesi başlatıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, İLBANK Genel Müdürlüğü aracılığıyla Söke Belediyesi’ne sağlanan 10 milyon TL’lik hibenin 1 milyon 400 bin TL’lik kısmı kullanılarak, 6 bin metrekare parke taşı alımı gerçekleştirildi. Hibenin kalan bölümüyle ise ilk etapta Pullukçu Sokak’ta yol yapım çalışmaları hayata geçirilecek. Yapılan sözleşmelerin ardından çalışmaların 15 gün içerisinde başlayacağı bildirildi.

Pullukçu Sokak’ta gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında yolun yanı sıra kaldırımlar ve aydınlatmalar da yenilenerek, sokağın modern bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor.

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada kent genelinde sorunlu cadde ve sokaklarda kapsamlı bir yol atağının başlatıldığını belirterek; “Sökemizin sorunlu olan cadde ve sokaklarında yol hamlesini başlatıyoruz. Daha düzgün yollar, daha müreffeh bir Söke için var gücümüzle çalışıyoruz. Daha yeni başlıyoruz. Bakanlıktan gelen hibeler, öz kaynaklarımız ve bağışlarla yatırımlarımız devam edecek. Başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, İLBANK Bölge Müdürlüğü yöneticilerine, tüm bürokratlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ne diyorduk; az laf, çok iş.”

Söke Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte farklı mahallelerde de yol ve üstyapı çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor.