31 Ekim 2023

KURUMAYA BAŞLAYAN KAVAK AĞAÇLARI İLE İLGİLİ SÖKE BELEDİYESİ’NDEN ADIM

Söke Ovası’nda Akçakavak ağaçlarıyla çevrili yoluyla ünlü Özbaşı Mahallesinde, yolunu iki taraflı kaplayan ve hatıra fotoğrafları çektirmek için bahar ve yaz aylarında birçok yeni evli çiftin doğal fotoğraf stüdyosu olan Akçakavak Ağaçları kurumaya başladı…

SÖKE BELEDİYESİ SESSİZ KALMADI

Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan biyolojik çeşitliliğin ve canlılığın önemine değinerek, Söke’nin her mahallesinin eşit derecede önem taşıdığını vurguladı. Arıkan açıklamasına; ‘‘Kişi ve kişiler tarafından ilaç ile ağaçların kurutulduğuna dair ihbarlar alıyoruz buna asla müsaade etmeyiz. Ağaçlarla ilgili araştırma yapılması için de Söke Orman İşletme Şefliği’ne müracaat ederek konunun takipçisi olacağız. Böylesine güzel alanlar yok edildiği gibi, aynı zamanda çöplerin atık deposu haline getirildiği görülüyor. Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Özbaşı Mahallesi’nin kavaklarını da canlandırarak gelecek kuşaklara bozulmadan aktarmak için çaba sarf edeceğiz. Bunun için Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte çalışmak ve biyologlar ile alanı eski güzelliğine kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız.’’ şeklinde devam etti.