ARAMA
Söke Belediyesi

Söke Belediye Meclisi 2020 Yılının İlk Toplantısını Yaptı...

Geri
Söke Belediye Meclisi 2020 Yılının İlk Toplantısını Yaptı...
3 Ocak 2020

Söke Belediye Meclisi’nin 2020 yılı ilk toplantısı yapıldı. Ocak ayı olağan meclis toplantısına İbrahim Bakır (MHP), İsmail Öz (MHP) ve Fuat Evren Gül (CHP) mazeretleri nedeniyle katılamadı.

Saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında gündemde yer alan maddeler görüşüldü. 2020 yılında meclis toplantılarının her ayın il Cuma günü saat 16:00’da yapılmasına karar verildi. Ayrıca meclis tatil yapmayacak. Meclis toplantısında 5393 Sayılı Belediye Kanununun 25’nci maddesinin 1’nci bendine istinaden; 2020 yılında görev yapmak üzere, Belediyenin bir önceki yıl (2019 yılı) gelir ve giderleriyle hesap ve işlemlerinin denetimi için oluşturulacak Denetim Komisyonunun seçimi gizli oyla yapıldı. Komisyona Mehmet Arif Ceylan (CHP) 29 oy, Faik Polat (CHP) 27 oy, Hasan Turhan (MHP) 29 oy, Hakan Çelik (MHP) 29 oy, Turgay Avcı (İYİParti) 26 oyla seçildi.

Meclis toplantısında 2020 yılında tam zamanlı sözleşmeli avukat çalıştırılması konusu oy birliği ile kabul edilirken; Söke Belediyesi’nin Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün kaldırılarak Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün kurulması konusu da oy birliği ile kabul edildi.

Geçtiğimiz meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Sarıçay Barajı için talep edilen araziler konusu DSİ’den gelen yeni bir yazı nedeniyle yeniden aynı komisyonlara görüşmek üzere havale edildi. Diğer bir maddede “Koçarlı Bağarası Sulaması 2. Kısım İnşaatı Kisir Çayı Islahı”için mülkiyeti Söke Belediyesi’ne ait 5.104,57 m2 lik alanın dere yatağı olarak kullanılması konusu görüşülerek karar bağladı. Nalbantlar Mahallesi 114 ada 3 parsel numaralı taşınmazın belediye mülkiyetindeki alan 10 yıllığına ücretsiz olarak tahsis edildi.

Belediye Meclisince Mülkiyeti Söke Belediyesi’ne ait 27 adet taşınmazın satışı için karar alınması ve satış işlemi için encümene yetki oy birliği ile verildi. Yine Söke Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan Uzbek Konağı, Ahmet Hilali Uzbek Kültür ve Sanat Evi olacak.

Kültür Müdürlüğü’nün talebi üzerine 2020 yılında yapılacak şenlik ve festivallerle ilgili Kültür Bakanlığı nezdinde yapılacak çalışmalar konusunda belediye başkanlığına yetki yine belediye meclisinin oy birliği kararı ile alındı.

Meclis toplantısında bir sonraki meclis toplantısının 7 Şubat Cuma saat 16:00’da yapılması kararı alındı.

BAŞKAN’DAN YILBAŞI HEDİYESİ

Söke Belediye Meclis toplantısın bitiminde Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, belediye meclis üyeleri ve basın mensuplarına hediye paketlerini dağıtarak yeni yıllarını kutladı. Başkan Tuncel toplantının katılımcıları arasında yer alan CHP ilçe Başkanı Ali Kemal Özcan, Ak Parti İlçe Başkanı Namık Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Ömer Akalın ve İYİ Parti İlçe Başkanı Çağlar Çelikez’e de hediyelerini takdim ederek yeni yıllarını kutladı. Ayrıca İlçe Başkanları ile Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, basın mensuplarına birlikte poz vererek; Söke için birlik ve beraberlik mesajı verdiler.