ARAMA
Söke Belediyesi

SÖKE BELEDİYESİ’NDEN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLAMASI

Geri
SÖKE BELEDİYESİ’NDEN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ KUTLAMASI
10 Haziran 2022

Söke Belediyesi ‘Dünya Çevre Günü’ haftası nedeniyle farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Söke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik Belediye Meydan’ında yapılırken; etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Söke Belediyesi Şehir Bandosunun mini konseri ile başlayan etkinlikte ‘Dünya Çevre Günü’ ile ilgili günün anlamına ilişkin konuşmayı Söke Belediye Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli yaptı. Her yıl başka bir tema ile kutlanan Çevre Günü ve haftasının bu yıl tüm dünyada ‘Sadece tek bir dünya’ başlığı ile kutlandığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Veli Devrim Yerli; “Nüfusun hızlar atması, sanayi ve teknolojinin gelişmesi sonucu çevre sorunları da ortaya çıkmıştır. Doğanın kendini yenileme kabiliyeti sınırlıdır. Son iki yılda tüm dünyada yaşanan salgın döneminde sağlık ve temizliğin önemi bir kez daha ortaya çıkmış, adeta tüketim topluluğu olduğumuz ortaya daha fazla çıkmış, üretim ve doğal kaynakların önemi bir kez daha gözler önüne serilmiştir” dedi.

“Nasıl temiz çevrede yaşamak hakkımızsa, çevremizi temiz tutmak ve korumak da görevimizdir” diyerek sözlerini sürdüren Yerli; suyun tasarruflu ve doğru kullanılması, ormanlar ve verimli toprakların korunması konularına da vurgu yaptı.

Etkinlikte Hacı Kazımoğlu İlkokulu halk oyunları gösterisi sunarken; 100. Yıl Atatürk Anaokulu öğrencileri tarafından geri dönüştürülebilir malzemelerden yapılan kıyafetler ile defile sunuldu. Hilmi Fırat Anadolu Lisesi grubu tarafından müzik dinletisinin de yapıldığı etkinlikte, atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okullara ödülleri verildi.

Söke’de okullar arası 100 kg üzeri atık pil toplama yarışmasında 307 kg. atıl pil toplamayı başaran Amerikan Kültür Koleji birinci, 205 kg atık pil ile Güllübahçe Atatürk İlkokulu ikinci, 200 kg atıl pil toplayan Yavuz Selim Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Çeltikçi ortaokulu, Bağarası Hürriyet İlk ve Ortaokulu, Felekşan Fırat İlkokulu, Yenidoğan 75. Yıl İlkokulu ve Fevzipaşa İlkokulu da 100 Kg.’ın üzerinde atık pil toplamayı başaran okullar oldular.

Söke Anadolu Lisesi, Tuzburgazı İlkokulu, Söke Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Öğretmen Nebahat Alpan İlkokulu, Kemalpaşa İlkokulu ve Mehmet Ali Ekiner Anaokulu ise 50 Kg üzerinde atık pil toplayan okullar oldular.

Ödül töreninin ardından Çevre etkinliğinde kitap ve Söke Belediyesi serasında yetiştirilen çiçeklerin dağıtımı yapıldı.