ARAMA
Söke Belediyesi

Söke Festival Gibi Hıdırellez Coşkusu Yaşadı

Geri
Söke Festival Gibi Hıdırellez Coşkusu Yaşadı
7 Mayıs 2018

Söke de bu yılki hıdrellez kutlamalarıma roman müziğin prensi Kobra Murat fırtınası esti.

Söke bu yılki hıdrellez kutlamalarına adeta festival havasında yaşadı.. Kemalpaşa Mahallesinde Söke Çayı kenarında kutlanan hıdrellez şenlikleri bu geçmiş yıllara göre daha renkli ve coşkulu geçti.

KemalpaşaMahallesinde tarihi Uzbek Konağı yanında mahalle gençlerin konseri ve halk oyunlarının gösterileri ile başlayan hıdrellez kutlamaları, BelediyeBaşkanı Süleyman Toyran’ın da aralarında yer aldığı protokolün kortej yürüyüşü ve gösteri grupların hıdrellez alanına girmeleri hareketlilik kazandı.

Madenciler Köprüsü bölgesinde oluşturulan hıdrellez alanına akın eden binlerce vatandaşlarımızdan kimiçay kenarında hayallerini diledi, kimi panayırhavasında kurulan stantlarda alışveriş yaparkençocuklarda kendileri için kurulan oyun parklarında doyasıya eğlendiler. Hıdrellez alanındaki anahtarla kısmet açma, mani çömleklerinden manilerini çekme, dilekçemberlerinden atlama gibi hıdrellezin ruhunauygun çeşitli aktivitelerin büyük ilgi gördüğü şenlikte SökeBelediye Bandosu, Grup Manifesto Konseri, Selçuk Roman Dans Grubu, Ateşbaz ve Sihirbazlık gösterileri, Felekşan Fırat İlkokulu, Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekiplerinin gösterilerin ardından akşam alanda hıdrellezateşi yakılarak üzerlerinden atlandı.

“Sökeli Hasret ve Kobra Murat Konserleri Büyük İlgi Gördü…”

İlçemizdeki hıdrellez kutlamalarının akşam konserlerinde Sökeli Hasret’in seslendirdiği roman havası şarkılarla çoşan Sökeliler ardından sahne alan roman müziğin güçlü sesi Kobra Murat ile roman havalarına doydular. Gençlerin yanı sıra yetişkinlerin de sık sık sahneye fırlayarak kurtlarını döktükleri konser büyük ilgi gördü…

Sahne performansları ile bu kez Söke’deki hayranlarını coşturan Sökeli Hasret’e Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş plaket verirken Sökeliler adına teşekkür etti. Roman sanatçı Kobra Murat’a plaket vererek teşekkür eden Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Sökelilerin hıdrellezlerini kutlayarak bolluk, bereketlik ve sağlık diledi.

Söke’deki hıdrelez şenlikleri ve konserleri Sökelilerin yanı sıra, Kuşadası, Didim ve çevreden çok sayıda izleyicinin gelmesi dikkat çekti.