ARAMA
Söke Belediyesi

SÖKE’DEKİ TARİHİ UZBEK KONAĞINA DUYGU DOLU ZİYARET

Geri
SÖKE’DEKİ TARİHİ UZBEK KONAĞINA DUYGU DOLU ZİYARET
25 Ocak 2023

Ata toprakları Söke’de Büyük Dedesi Ahmet Hilali Uzbek adına hizmete giren tarihi konağı ziyaret eden Doç. Dr. Aslı Subaşıoğlu, başta babası Ali Subaşıoğlu olmak üzere yakın akrabalarının resimlerini görünce duygusal anlar yaşadı. 

Söke’de 1900’lü yılların başında inşa edilen Halveti Şeyhi Hilali Bey’in dergahı olarak kullanılan ve mübadele yıllarına şahitlik eden tarihi Uzbek Konağı, Söke Belediyesi tarafından restore edilmesinin ardından düzenlenerek 2017 yılında Ahmet Hilali Uzbek Konağı olarak ziyarete açılmıştı.

Söke’de Mübadele öncesi, eski bir Rum mahallesi olan Kemalpaşa Mahallesi’nde bulunan Konak’a ziyaretçi trafiği devam ederken, bir anlamlı ziyarette Uzbek Ailesi’nin torunlarından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aslı Subaşıoğlu’nın ziyareti oldu. İlk kez ziyaret etme fırsatı bulduğu ailesine ait ve büyük dedesi Hilali Uzbek adını taşıyan tarihi konakta duygusal anlar yaşadı. Ata yadigarı olan başta babası Ali Subaşıoğlu, akrabalarının yaşadığı konağın her noktasını gezerken gözleri doldu.

Konakta ailesine ait resimleri görmenin heyecan ve duygusallığını bir arada yaşayan Doç. Dr. Aslı Subaşıoğlu, büyük dedesinin isminin yaşatılmasından ve konağın restore edilerek gelecek nesillere taşınıyor olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Söke Belediyesi’ne tarih ve kültüre duyarlılığından dolayı teşekkür etti.