TERMAL SİSLEME İLE HAŞERE VE UÇKUN MÜCADELESİNE YOĞUNLUK VERİLDİ

TERMAL SİSLEME İLE HAŞERE VE UÇKUN MÜCADELESİNE YOĞUNLUK VERİLDİ
17 Temmuz 2023

Söke’de larva döneminde başlatılan haşere ile mücadele 12 ay boyunca aralıksız sürdürülüyor. Söke Belediyesi ilaçlama ekipleri, larva ve uçkun üremesini önleme çalışmaları kapsamında etkin mücadelesine devam ediyor.

Söke Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, çevre sağlığı ilaçlama programı dahilinde sivrisinek mücadelesinin yanında, hamamböcekleri başta olmak üzere haşere mücadelesi kapsamında logarlarda termal sisleme çalışmalarını da yoğunlaştırdı.

Yaz aylarında kendini yoğun olarak gösteren hamamböceklerinin kaynağından mücadelesinde, kanalizasyon hatlarında termal sisleme yöntemi ile ilaçlama yapmaya başladı. Kent genelindeki kanalizasyon hatlarının tümünde termal sisleme yöntemi ile mücadele gerçekleştiren ekipler, hamamböceği popülasyonunun artmasına bu sayede engel oluyor.